volg ons!
Belangstelling

Interesse? Neem contact met ons op!

Contact

Leiden

Stad én natuur

Wanneer u graag in de stad woont, maar ook liefhebber bent van de natuur, biedt Leiden het beste van twee werelden.

Qua stad biedt Leiden alles wat u van een stad verwacht. Een prachtige historisch centrum en een bruisend stadleven. Dat komt natuurlijk met name door het grote aantal studenten dat zorgt voor een levendige en dynamische sfeer. Er zijn dan ook volop kroegjes en uitgaansgelegenheden. Niet alleen in het weekeinde, maar eigenlijk iedere avond leeft het centrum volop. Tel daarbij op de prachtige grachten, het bijzonder brede winkelaanbod en de vele culturele voorzieningen zoals bioscopen, tentoonstellingen, musea, theaters en het concertgebouw, en het beeld is compleet. Leiden is gelukkig niet heel erg groot en biedt alle faciliteiten binnen wandelafstand. Dat kleinschalige en het bruisende leven is uniek. Wonen in Leiden is daarom in alle opzichten verschrikkelijk leuk. Wonen op een eiland

De woningen liggen uniek op een “eiland”. Het mooie groene woongebied wordt namelijk omzoomd door water en is beperkt toegankelijk. Slechts drie kleine bruggen bieden toegang tot het Churchillpark. Het park is met de auto alleen bereikbaar via de Boshuizerkade. In de praktijk zal het park dan ook vrijwel alleen door de bewoners worden bezocht. Hierdoor woont u heerlijk rustig en is er volop speelgelegenheid voor de kinderen.

Circa één kilometer van het centrum

En misschien nog leuker; u vindt het allemaal op wandelafstand van uw woning. Want woont u in Churchillpark dan woont u aan de rand van het Haagwegkwartier en op circa één kilometer van het historische centrum. Alle faciliteiten bereikt u dus gemakkelijk wandelend of met de fiets. Uw auto zult u nog nauwelijks nodig hebben.

Duinen en het strand op 12 kilometer

Maar wij kunnen ons voorstellen dat u ook eens de rust wilt opzoeken. Ook geen probleem want de duinen en het strand zijn dichterbij dan u denkt; circa 12 kilometer. Dus zelfs goed bereikbaar met de fiets; met ruim een half uur bent u filevrij aan de kust. Het strand van Katwijk vindt u op ongeveer 20 autominuten.

Winkels, scholen en sportfaciliteiten

Ook winkels voor uw dagelijkse boodschappen vindt u vlakbij want ChurchillPark ligt tussen twee bekende winkelcentra in: de ‘Luifelbaan’ en het ‘Diamantplein’. Basisscholen vindt u letterlijk om de hoek van uw deur zoals basisschool ‘De Sleutelbloem’ aan de Boshuizerkade en ‘Telders’ aan de Telderskade. Ook kinderdagverblijven en scholen voor voortgezet onderwijs vindt u in de directe omgeving en kunnen wandelend of per fiets worden bereikt, net als mogelijkheden voor de opvang van peuters en naschoolse opvang. En over hoger en universitair onderwijs hoeven wij het bij een stad als Leiden verder niet te hebben. Sportclubs, verenigingen, een zwembad en sauna vindt u ook in uw directe woonomgeving.

Dichtbij uitvalswegen

Uw auto zult u dus zelden gebruiken want alles wat u zoekt vindt u op wandel- en fietsafstand van uw woning. Wilt u toch met de auto weg dan is de ligging van Churchill- Park ook in dit opzicht ideaal. Want via de Churchilllaan heeft u snelle toegang tot de N11, de A4 of de A44 en het snelwegen- netwerk van de Randstad waardoor steden als Amsterdam en Rotterdam slechts zo’n 30 minuten verwijderd zijn.